Aforismes imperfectes (2)




- Quan intel-lectuals de sensibilitats diferents, com ara Sami Naïr ("La tragedia del pueblo palestino") o David Grossman ("El último polvorín"), demostren que no estan lliures de prejudicis, vol dir que el recurs a la violència té encara, per desgràcia, molt camí per córrer.

- Montilla diu que és més catalanista que molts nacionalistes que s’omplen la boca parlant de la nació però que pensen molt poc en els seus ciutadans. Fi del complex nacionalista del PSC ? Inici de la denúncia del nacionalisme com una desviació ideològica del catalanisme ?

- El carnet per punts pot resultar eficaç perquè és una intervenció directa de l’administració en comportaments que tothom accepta que són perillosos. En canvi, la reforma del Codi Penal per senyalar penes de presó a aquests mateixos comportaments pot acabar sent, una vegada més, supèrflua perquè aquestes penes no es compliran, i si es complissin tindríem les presons plenes de "delinqüents del volant". La mesura alternativa de la reeducació en la sensibilitat viària ja està prevista en la intervenció administrativa: no cal agitar l’espantall del Codi Penal.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Del "vot de la teva vida"a l’abstenció

De vegades els anys

Xavier Trias, indignat