PANORAMA BASC (i 3). Migracions polítiques.



Apuntava al post anterior que la no il-legalització d'EHAK podria tenir conseqüències positives per al govern de l'Estat i per al PSOE-PSE, després de constatar que en els moments actuals, i amb la doctrina del TC a la mà, no és possible aquella il-legalització. Els resultats electorals apunten en la confirmació d'aquesta conseqüència, i probablement també en la direcció de noves possibilitats per aprofundir en la pacificació d'Euzkadi, la conseqüència més preuada i desitjada.
El panorama basc no s'ha aclarit del tot, però en aquest cel de primavera, mirant amunt, ni que sigui posant la mà al front com una visera per no enlluernar-se i esforçant una mica la vista, s'hi veuen estols d'ocells migratoris:
- El Pla Ibarretxe ha emigrat potser definitivament, ningú sap ben bé on. Es veia a venir; va alçar el vol amb molta dificultat i no tenia qualitats per a mantenir-se massa temps a l'aire. Veurem cap a quines posicions migrarà ara el seu cuidador, Ibarretxe, perquè una part del mateix públic que havia convocat a la demostració ja s'esperava que no remuntaria el vol o desapareixeria en alguna raconada.
- L'ànima ideològica de Batasuna ha emigrat al cos estrany d'EHAK. Veurem per quant de temps, i si aquest ocell és capaç de mantenir el vol amb cos de colom i cap i bec de corb, o bé si es pot transformar en au no rapinyaire.
- El tarannà de Zapatero ha emigrat a la plana del PSE (animat pel programa de vol i per les lliçons d'ornitologia avançada del PSC). Aquest estol ha canviat de direcció i sembla que ara sap cap on va ; veurem si les aus primeres del grup li deixen mantenir el rumb.
- L´ànima desconcertada del PP no sap si emigrar o quedar-se, però haurà de prendre un opció. L'estació canviarà ràpidament i podria morir de fred.
- L'ànima en pena d'EB no sap si migrar cap al nord o cap al sud. Està donant voltes sense sentit de l'orientació. Veurem a quin estol s'afegirà o bé si es quedarà fent piu-piu al primer arbre que trobi.
Desitjaria, per damunt de tot, que aquest voleiar d'aus migratòries s'emportés ben lluny, per sempre, el negre núvol de la violència.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Del "vot de la teva vida"a l’abstenció

De vegades els anys

Xavier Trias, indignat